Bez glutenu czy z glutenem?Od jakiegoś czasu możemy obserwować jak nasze społeczeństwo choruje na nietolerancję glutenu, szczególnie młode osoby. Co druga osoba twierdzi, że nie toleruje …
Zdrowe odżywianie w czasie pandemii COVID-19Pandemia COVID-19 SARS COV-2 oraz związane z nią obostrzenia spowodowały wzrost wskaźnika otyłości w społeczeństwie. Co więcej, zjawisko to dotyczy nie tylko …
Kapusta brukselska – właściwości zdrowotne, składniki i zastosowanieKapusta brukselska, często niedoceniana wśród warzyw, zyskuje coraz większe uznanie dzięki swoim wyjątkowym właściwościom zdrowotnym. To niewielkie, zielone warzywo jest bogate w …
Jedzenie po treningu – klucz do lepszej regeneracji mięśniJedzenie po treningu to kluczowy element, który może znacząco wpłynąć na efektywność naszych wysiłków. W ciągu zaledwie dwóch godzin po intensywnym wysiłku …
Jak uzależnienie stopniowo odbiera człowiekowi szczęścieNie ma prostego przepisu na to, jak być szczęśliwym, zadowolonym z życia człowiekiem, psycholodzy z placówki ośrodek leczenia uzależnień Koszalin podają jednak …
Proste rodzaje diet – kiedy warto się na nie zdecydować?Odchudzanie staje się coraz bardziej popularne. Nic dziwnego – obecnie wiele osób cierpi na nadwagę i chce to zmienić nie tylko ze …
Melon – zdrowotne właściwości, wartości odżywcze i zastosowanieMelon to nie tylko orzeźwiający owoc, który idealnie sprawdza się w letnie dni. Jego niezwykłe właściwości odżywcze czynią go prawdziwym superbohaterem w …